JEŽEK HOUBAŘ PODRUHÉJEŽEK BEZ KLECE

1.2.2001:
Školní pololetí za námi. Zaujala reakce jednoho studenta, který zádumčivě komentoval zobrazení svých studijních výsledků na vysvědčení a reakci rodičů: "To bude večer tanec s vlky!"
Američanům se nelíbí velikost děr ementálu, zpevnili normy z velikosti díry 12/16 palce na velikost 6/16 palce. Prý je v sýru moc děr a lidé kupují vzduch. Proboha! Když si v kantýně koupím půl kila ementálu, tak je to půl kila i kdyby v něm byly díry jak tenisáky. A do sýra díry nikdo nevrtá, vznikají samy. Poručte sýru, aby dělal menší díry!
Opět sníh, opět soused a jeho hrablo! Kolik let se fasuje za vraždu?

2.2.2001:
Velké chystání na víkendový pobyt v Č.Š. u nejoblíbenější karetní hry v Čechách. Jak to dopadlo, budu referovat co nejdříve.

3.2.2001:
Zajímavý článek v nedělním Blesku o Kateřině II Veliké a jejím erotickém nábytku. Doporučuji vyhledat a přečíst. A pak že bylo 18. a 19. století prudérní!

4.2.2001:
Castro po 6 hodin trvající schůzce poslal Pitharta domů. Asi se nedalo nic jiného čekat. Pokud nás bude kubánský válečník vydírat s každým zatčeným Čechem, tak se máme na co těšit.
Návrat z Č.Š. nebyl nejrůžovější. Sice vysoká výhra (cca 40 Kč), únava ovšem maže optimismus. V 18 letech se hýřilo 3 dni a jeden den odpočívalo, dnes se 1 den hýří a 3 dni vzpamatovává. Jinak je víkend v Č.Š. přehlídkou pohody, odpočinku a černého humoru.

5.2.2001:
24.2. se koná turnaj ve čtyřkovém mariáši na hotelu Stadion. Kdo budete chtít, zúčastněte se. Zápisné mírné, cenné výhry pro prvních minimálně 20 účastníků. V souvislosti s tímto turnajem mi vyprávěl J.H. zážitek s prodavačkou v trafice: Když chtěl jednohlavé karty a nebyly, prodavačka mu nabídla dvouhlavé s tím, že si je může rozstřihnout napůl. Podle ní to má ohromnou výhodu - místo jedněch karet vzniknou dvoje.
Když jsem se zamýšlel nad návštěvou Pitharta na Kubě, napadlo mě, jestli Castro nezabásne taky tohoto našeho politika. Pak jsem se ale uklidnil - Pithart opravdu není prototyp amerického špióna (srovnej s 007).

6.2.2001:
Tak nám pustili Pilípka. Do půl roku očekávám jeho memoáry.
Tak jsem byl u lékaře (ozvalo se staré válečné zranění z dob, kdy jsem ještě válčil za H. kopanou). V čekárně jsem před sebe mimo pořadí pustil stařenku. Vytřeštila oči a obvinila mě, že se bojím doktora. Když jsem jí řekl, že půjdu tedy před ní, vyčetla mi, že dnešní mládež neví, co chce a nakráčela dovnitř. Ta mládež mě potěšila.

7.2.2001:
Na mariášovém víkendu se rozhořela debata o vyšších samosprávných celcích. Jelikož jsme se stali z Východočechů Jihomoraváky, založíme s D.K. vinici a vykopeme sklípek. Sbohem brambory, teď bude pěstování vína. Musím najít jižní bramborový nebo lněný svah. Těšte se na polosuchý TetraPak ročník 2001 (ještě uvažuji o názvu červené PETské). Bude to výrazná změna oproti domácímu angreštovému bourbonu ráže 65%.
Ze statistik vyplývá, že průměrný Čech pije jedno pivo denně. V Č.Š. si někteří jedinci splnili leden a výrazný díl února.

8.2.2001:
Všiml jsem si zvýšeného počtu svítících zaparkovaných aut. Nový silniční zákon nahrává výrobcům autosedaček a baterií. Co se týká mobilů: Pokud budu držet v ruce tento přístroj, hbitý policista mě zpokutuje. Pokud budu držet v ruce svářečku, nechá mě na pokoji. Handsfree přece ruší pozornost stejným způsobem - vytáčení čísla, příjem hovorů, atd.
Výrazné oteplení, sníh je pryč, soused se smutně plouží kolem.

9.2.2001:
Začínají prázdniny, asi se nebude nic moc dít, uvidíme.

10.2.2001:
Vstávání v 11, jídlo, televize, odpolední spánek, jídlo, večer pivo, popřípadě karty. Prostě nuda, nuda, šeď, šeď.

11.2.2001:
- || -

12.2.2001:
- || -

13.2.2001:
- || -

14.2.2001:
- || -

15.2.2001:
- || -

16.2.2001:
- || -

17.2.2001:
- || -

18.2.2001:
Prázdniny jsou konečně za námi.
S časovým odstupem jsem se dozvěděl, že nějaký šikulka-zloděj vykradl kancelář mého bývalého společníka M.V. Zloděj okradl zloděje. Dobrá zpráva pro všechny, kteří si myslí, že boží mlýny domlely. Melou na plný pecky.
Podle nového silničního zákona musí svítit i cyklisti. Zákon je zákon. Naštěstí jich v zimním období moc nejezdí.
Železný ředitel dluží miliardičku. Sakra, ten se ale rozšoupnul !!!
Horší se nám počasí, soused brousí hrablo. Ach jo.

19.2.2001:
Už ani nevím, kde jsem si přečetl názor, který boří mýtus o černé barvě oblečení. Černá prý nezeštíhluje, žena jenom vypadá nepříjemněji a chlapi se bojí říct takto oděné ženě, že je tlustá. Provedu průzkum.
Pozemská sonda přistála na 300 miliónů kilometrů vzdáleném asteroidu. Jestli to bylo plánované, tak mi připadá tato operace jako stavění lodi ve flašce. Klobouk dolů.

20.2.2001:
Školení firmy S. v H.K. Pracovnice, která nás vítala, měla zajímavý hardware. Při bližším pohledu byl znát několikerý upgrade. Pronesla naučené věty o firmě S. a předala slovo ošklivému chlapovi. Z jejího projevu bylo znát, že její operační systém je schopen si zapamatovat pouze omezený počet vět. Na upgrade SW jí asi nezbyly peníze.
V Austrálii se jistý muž po dvou manželstvích a dvou rozvodech nechal potřetí oddat s televizí. Uvedl, že s ní stráví nejvíce času a že si spolu ohromně rozumějí. Zajímal by mě průběh obřadu: Ptám se Vás, milá Teslo mono, zda si berete..... Své ano asi hlesla za pomoci jejího svědka - videa.
Zajímavá mela uvnitř 4koalice o místa stínových ministrů. To je mocenský boj jako vyšitý. Jenom Kühnl se tváří, jako když se nic neděje. Asi on jediný má křeslo jisté. Poslouchejte občas politiky tohoto sdružení. Tvrdí a plivou špínu na opoziční smlouvu, prý tím chtěly ODS a ČSSD uchvátit moc. Ptám se tedy, co je 4koalice? Vždyť tyto strany se sdružily dohromady proto, aby měly více moci! Samostatně by neměly moc šancí. Krásné účelové sdružení.

21.2.2001:
Dostal se mi do ruky starší průzkum mezi studenty o nejsympatičtějšího pedagoga na G. v L. Vítězství kolegyně L.T. nepřekvapilo, sám bych jí dal hlas. Před ostatními měla trtivý náskok. Jen vrozená skromnost mi brání napsat, že jsem byl druhý (t.j. první mezi mužskou částí pedagogů!!!).
Před Vánoci jsem volat mobilnímu operátorovi P. kvůli reklamaci. Operátorka mi sdělila, že mi pustí hudbu, abych věděl, že jsme ve spojení a šla hledat chybu. Nato jsem 27 minut poslouchal Rolničky, rolničky, kdopak vám dal hlas.... Nemám rád Vánoce.

22.2.2001:
Tento den mám rád. Jednak je v dnešním datu spousta dvojek a když se juknete do kalendáře, zjistíte, že mám svátek. Přemýšlím, co s tím udělám.
Blíží se nám termín sčítání obyvatel. Nepořádejte z 28. února na 1.března doma žádnou párty, museli byste uvést všechny účastníky ve sčítacím formuláři. Chystám se dotazník zfalšovat, překroutit a uvést nepravdivé informace (Pánové, pamatujete, jak se vyplňovaly vojenské dotazníky brance? Ukázka pro nemuže a nevojáky: Stav - střízlivý, pohlaví - mám, atd.).
Odpůrci Temelína si najali slavného amerického právníka, aby zastavil tuto elektrárnu. Je vidět, že neznají českou náturu. Nás nezastaví nic. Uvidíte, že odtáhne s dlouhým nosem. Tady mu pšenka nepokvete (prý to dělá zadarmo, asi to bere vážně a chce být ještě slavnější).

23.2.2001:
Sněhová kalamita, sousedovi přeskočilo radostí. Včera večer prohrnoval pětkrát, asi ho to vyčerpalo, ráno začal až v šest hodin.
Večer se koná maturitní ples, až se vzpamatuju, popíšu do detailů průběh a události.
Další statistika o alkoholu: Češi jsou šestí na světě v konzumaci alkoholu, přepočteného na čistý líh. Vychází to na 10 litrů na osobu a rok. Hůře jsou na tom rodiče početnějších rodin, ti musí pít i za svoje děti. Takže někteří Češi pijí až 50 litrů čistého šňapsu za rok.

24.2.2001:
Maturitní ples: Stejný průběh jako již asi 30 let dozadu. Jediná novinka - v K.D. v H.B. odstranili staré dřevěné židle a nahradili je kovovými s umělohmotnými tělesně tvarovanými výplněmi. Okamžitě jsme je překřtili na židle - VLKOVKY. Proč? Zkuste na nich sedět déle a uvidíte co se vám zapaří.
Konal se zmíněný turnaj v mariáši. Zmožen plesem jsem se dostavil později, nehrál jsem, dostal jsem guláš (jeden), pivo (několik) a karty (dvoje). Bylo mi dobře.

25.2.2001:
Práce na počítači u O.D. Vyprávěl mi o chlapovi, kterého zapíchnul rampouch, padající ze střechy. Od té doby skáču ze vchodu baráku jako partyzán do zákopu.

26.2.2001:
Montáž čehosi do počítače u P.D. (pojmenovány po něm tyto stránky). To cosi fungovalo, následovala ideální kombinace dějů: testování, úsměv, pochvala, finance (první tři děje povinné, čtvrtý dobrovolný). Více spokojených zákazníků!

28.2.2001:
Bolest v ruce. Návštěva chirurga G.J. Je o něm známo, že miluje sádru. Obrana nemožná, chytil jsem ji taky. Teď si připadám jak sádrový trpaslík. Doslova.
Už od rána si všichni brousí na mém neštěstí svůj ostrovtip. Ještě mě nikdo nepolitoval. Dalo se to čekat.