JEŽEK PEKAŘJEŽEK BEZ KLECE

1.6.2001:
Pracuji, pracuji a najednou začíná svrbět ruka na předloktí. Popadnu první, co mě přijde pod ruku a drbu se. Naneštěstí to byl kus drátu a málem jsem se proškrábnul až na kost. Ještě že mě nezačalo svrbět oko!
Večerní posezení s Ježky. P.D. mění zaměstnání, připadal mi nesvůj. Chvilku radost, chvilku obavy. Asi je to normální. Přeji úspěch!

2.6.2001:
A.Č si mě anektoval na celé odpoledne, tvořili jsme jeho zápočty. Klasicky všechno na poslední chvíli, nervozita veliká. Večer odchod na "jedno", i v restauračním zařízení školení. Jak by Vám asi připadali dva šílenci ve 4.cenovce, kteří si rozloží po stole stohy papírů, začnou se hádat o jakémsi programovacím jazyce a používají slova v těchto místnostech ještě nepoužitá?

3.6.2001:
Návštěva J.B., šel jsem k němu kolem nového víceúčelového hřiště (funguje týden). Potěšila mě přibližně stovka hrajících si dětí na různých atrakcích a hřištích. Před nedávnem vznikla těžká hádka s O.K., tvrdil jsem, že postupně vyženou všechny děti a budou hřiště pronajímat movitým podnikatelům za tučnou sumičku. Budu mile překvapen, pokud to tak nedopadne.
Při otvírání hřiště předvedli celebrity obvyklý postup: Vyblábolit nějaký projev, nechat se vyfotit do novin, úsměv do kamery a už rychle mazat na občerstvení. Nabaštit se, popít a honem, honem, máme toho ještě moc.

4.6.2001:
Těžko uvěřitelná zpráva, skoro bych jí považoval za kachnu: Lidé žijící kolem Lochnesského jezera se bojí, aby se jejich příšera nenakazila šílenstvím, kulhavkou a slintavkou. Zvažují, jaká opatření přijmout, aby nepřišli o tuto atrakci.

5.6.2001:
Bum a je to tady! Soc-dem vláda se chystá na občany, kteří mají majetek víc než 10 miliónů. Já jsem v klidu, tolik majetku nikdy mít nebudu, štve mě ale, že pro současnou vládu je trnem v oku každý, kdo trochu vyčuhuje z řady. Máš víc peněz než je průměr - my ti je zdaníme. Na osmiletých gymnáziích jsou chytřejší děti než na základce - zrušíme gymnázia. Jsi chytrej - zblbni. Jsi blbej - pojď mezi nás, my ti dáme funkci.
Jestlipak víte, že u nás v republice všichni makáme zhruba do 7.června na daně a teprve pak na sebe? To znamená, že nám všem z každé vydělané koruny vezme stát přibližně padesátník na daně. Jednak platíme přímé daně (ze mzdy, z podnikání, z nemovitostí, atd.) a nepřímé daně (v benzínu, potravinách, PIVU!!!, atd.) No comment.

6.6.2001:
Potřebovali jsme od roztomilé J.U. změnit jakási čísla v počítači, já jedno a T.B. čtyři. Po vyřízení potřebného pronesla J.U. názor, že na to, jak jsme ji vytrvale sháněli, jsme toho moc nepředvedli. T.B. se cítil uraženě a optal se jí, zda 4+1 číslo za dvě minuty je jí málo. Málem šla do kolen. Harašení jako vystřižené.
Jukněte se sem, to už se stát nemůže.

7.6.2001:
Zaujal mě jeden výrobek inzerovaný na internetu. Koukněte se na to na adrese www.fu-fme.com. Je tam odkaz FAQ, tam uvidíte použití. Jestli to opravdu prodávají, pak tomu říkám bezpečný sex.

8.6.2001:
Opět výlet do P., opět návštěva E.Ú. Tentokrát žádná slečna s mečem, pouze uplakané počasí. Perlovka vypadá ve dne jako opuštěná a nezajímavá ulice.

9.6.2001:
Dostal jsem na CD několik filmů, kouknul jsem na ně za sebou, protože jsem je musel hned vrátit. Vzniknul mi z nich v hlavě zajímavý guláš. Připomnělo mi to vojnu, kdy nám evrgríni (důstojníci, everygreen = věčně zelený) pouštěli ve volných dnech video. Po druhém dílu noční můry z Elm Street jsme všichni fandili Ediemu Krugerovi, aby už je všechny zlikvidoval a byl už konec. A vidět všechny díly Ramba v jednom tahu za sebou je také nevšední zážitek.

10.6.2001:
Zase jedna pracovní neděle (není slovo neděle odvozeno od nedělat?). Po několika hodinách úsilí zjištění, že domnělá chyba byla opět mezi klávesnicí a židlí (jako většina chyb). Po zbytečném úsilí cítí člověk marnost nad marnost.

11.6.2001:
V Severním Irsku napadli místní opilci dva Čechy. Chtěli se jim pomstít za jejich zatčené fotbalisty v Čechách. K jejich smůle patřili oba napadení k českým reprezentantům v boxu. Boxeři nelenili a začali holýma rukama modelovat tvrdé irské kebule. Vítězství bylo totální.

12.6.2001:
Tak už máme šílený krávy i u nás. A hodně blízko! Vzrůstají obavy přenosu nemoci na člověka. Někteří lidé v mém okolí mohou být v klidu, virus je nenapadne, protože i on má svou čest.

13.6.2001:
Konečně! Odjíždím na delší výlet. Přemýšlím o tom, že si "zapomenu" doma mobil a budu se tvářit nezvěstně. Když jsem to ohlásil J.B., napadla ho ošklivá myšlenka, že si pro mě v případě nouze dojede. Že já mu, blbec, prozrazoval, kam jedu!
Každý den výletu budu pečlivě monitorovat, doufám, že načerpám spoustu pozitivních zážitků. Určitě se objeví na těchto stránkách.

14.6.2001:
České dráhy, to je instituce! Jeli jsme čtyřmi vlaky, tři z nich měly výrazné zpoždění (průměr asi půl hodiny). V posledním vlaku dokonce jeden nervóznější pasažér nevydržel muka čekání a chtěl se prát s řidičem vlaku. Po zpacifikování odešel hledat taxi se slovy, že to vyjde na stejné peníze.

15.6.2001:
Pěší výlet na zříceninu L. (nějak moc chodím v poslední době pěšky). Zjistil jsem, že mladá pubertální a postpubertální omladina je neskutečně líná. Odpoledne spousta sportu, jsme s kolegou J.K. neporazitelní. Moje vrozená skromnost mi zase brání to rozvést do podrobností (dal jsem tři góly ze tří, heč!).

16.6.2001:
Sobota - nic zvláštního. Trocha práce, spousta odpočinku.

17.6.2001:
Jelikož zítra odjíždím na takový kurz (sport, sport a zase sport), kontroluji kolo. Vrak. Po několikahodinovém snažení vypadá k světu. Balím, deset minut a není co dělat.

18.6.2001:
Přesun na kole do Z. Tělo těžce nese, že po dlouhé době flákání se musí tak namáhat.

19.6.2001:
Příšerná etapa ze Z. přes K.H do Č. a zpět. Spousta kilometrů a neskutečné převýšení. Tělo se už podvolilo.

20.6.2001:
Časné vstávání, přesun do matičky měst, odpoledne zpět a odjetí další spousty kilometrů. Tělo rezignovalo.

21.6.2001:
Manifestační jízda, pouze 25 km. Pak míč několik hodin. Večer tělo zkolabovalo.

22.6.2001:
Konečně domů! Tělo natěšené na válení, spaní a odpočinek fungovalo nad svoje možnosti.

23.6.2001:
Spal jsem.

24.6.2001:
Po dlouhé době jsem si stoupnul na váhu (osobní). Ta prolhaná potvora ukázala nějaká nesmyslná čísla. Po delším zkoumání funkce zjištění, že pravda je krutá. Rozhodl jsem se pro redukci váhy. Váhu v neděli 24.6.2001 jsem nazval kritickou (KV) a budu informovat o změnách. Váha: KV-0,0 kg.

25.6.2001:
Místo toho, aby mě všichni šetřili po návratu, jsou na mě nesmírně zlí. Chtějí, abych pracoval. Pracuju. Ale nerad.

26.6.2001:
Četl jsem v MF o pokusu jednoho blázna o sebevraždu. Vlezl si na stoličku, pověsil si na krk připravenou smyčku, polil se benzínem, zapálil se a podkopl si stoličku. Smrt na druhou. Bohužel mu provaz přehořel, chlapík spadl na zem a uhasil se. Našel ho soused a zachránil ho. Takový přípravy a nevyjde to. Mě osobně by to děsně naštvalo.

28.6.2001:
Miniturnájek ve fotbálku. Dali jsme spoustu gólů a skončili až třetí! Musíme se příště polepšit. Vítězové dali ve čtyřech zápasech pouze 3 branky a hráli antifotbal. Taky metoda.

29.6.2001:
Uzávěrka roku u sudu a ovárku. Š.V. se zlepšila v řízení auta, couvání a trefování se do vrat ale stále odmítá. Vyprávěla, jak ji chtěl nějaký řidič znásilnit v bývalé Jugoslávii, ubránila se. Prý.

30.6.2001:
Všemi milovaný a ctěný Telecom zlevňuje volání na mobily a o tak, že velmi. Vypadá to dobře, když se nad tím ale zamyslíte, nic jiného mu nezbývalo a o moc peněz nepřijde, pravděpodobně mu naopak přibudou. Stejně skoro nikdo z pevné linky na mobily nevolal, teď se asi bude volat víc, když je to levnější a srovnatelné třeba s cenami Paegas-Eurotel.
Určitě jste si všimli bezdiakritikové reklamy usměvavého Oskara na SMS. Je to dost brutální nátlak na teenagery. Nevím proč, ale vůbec Oskarovi nevěřím. Mají v tom chaos a dumpingovou politiku.