JEŽEK ČÍŠNÍKJEŽEK BEZ KLECE

1.7.2001:
Po dlouhé době mě potěšil film. "Sexuální praktiky pozemšťanů" je odlehčená zábava s netřelým stylem. Vřele doporučuji! Upozornění pro mé lehce perverzní přátele: Neuvidíte ani holou babu, ani nic pornografického!

2.7.2001:
Při řešení jednoho mobilního dotazu jsem si vzpoměl na vyprávění P.S. (zapráskaný Pražák, hrne na nás Moraváky jednu invektivu za druhou). Volala mu pracovnice nejmenovaného státního úřadu, a že co má dělat s tou plackou, co jí poslal. Vysvětlil jí, že je to CD disk, je na něm program, ať ho dá do mechaniky, samo se to spustí a nainstaluje. Tvrdila, že nemá CD mechaniku. Po delším vysvětlování z ní vypadlo, že každé ráno vysune CD mechaniku a do díry v ní si zasune kafe z automatu. Všude se vychloubala, že má počítač s držáčkem na kafe.

3.7.2001:
Odjíždím na Luční slavnosti, byl jsem nominován do přípravného výboru, což znamená nařezat a naštípat dřevo, přivézt prase, pivo a ostatní luční potřeby.

4.7.2001:
D.K. nám ukázal hromadu dříví, prý pořezat a nasekat. Po celodopolední dřině a spáchání ohromné hromady dříví (předpokládali jsme, že ji spálíme při rožnění prasátka) nám D.K. oznámil, že musíme vyrobit ještě jednu, protože tu první si bere domů a bude s ní topit v zimě v krbu.

5.7.2001:
Jistá světoznámá firma prý vyvinula žárovku, která zabrání až 50 procentům komárů vletu do místnosti. Poznámka obyčejného člověka: "V místnosti s deseti komáry se spí stejně blbě, jako v místnosti s pěti komáry."

6.7.2001:
Luční slavnosti osvěžil jistý účastník, který tvrdil, že není tlustý, to co má na břiše nazval OTP. Poté upřesnil zkratku: Okrasný Tukový Prstenec.

7.7.2001:
Lučnění nepřekazila ani bouře, která se přehnala kolem.

8.7.2001:
Úklid a odjezd domů. Letos proběhly Luční slavnosti bez výstřelků typu topení sudu ve studni atd. Až budu mít fotky, zveřejním je.

13.7. - 21.7.2001:
Kdysi dávno jsem se zařekl, že nikdy nepojedu k moři. Nechal jsem se ukecat a vyrazil jsem směr HRVATSKO. Pokusím se sesumírovat svoje dojmy do několika bodíků:
A jaký z toho plyne závěr? Vše špatné je k něčemu dobré, už mě nikdy nikdo u moře neuvidí!

22.7.2001:
Byl jsem z toho výletu zpitomělý, ještě že se A.Č. obětoval a zašel se mnou ke K. na dobré české točené pivo.

23.7.2001:
Ještě na jednu věc jsem si vzpomněl z výletu k moři. Víte, jak se řekne chorvatsky Nápojový lístek? Úžasně: Cjenik pića (ta čárka nad "c" je tam správně, čte se "č").

24.7.2001:
Zaslechl jsem od jednoho nejmenovaného jedince zajímavé životní krédo: "Nemusí stát, hlavně že pevně visí!"

25.7.2001:
Už dlouho jsem se neopřel do milovaného Microsoftu, tudíž hurá na něj! Velký Bill Gates se posunul zpátky na pozici nejbohatšího muže planety, odvolací soud v Americe rozhodl, že se MS dělit nebude a objevily se nové Windows s označením XP. Nová Wokna se budou prodávat jinak, Bill se nechal inspirovat mobilními operátory: Prodá vám program za pakatel a orve vás na měsíčních paušálech. Nedáte peníze, nedostanete heslo, máte mrtvý počítač! Další voda na mlýn tučňáků (Pro nepoučené: Linux je operační systém, který se dává skoro zdarma a má v logu tučňáka. Uživatelé Linuxu si naivně myslí, že jsou nezávislejší a tak nějak lepší, než uživatelé Woken).

26.7.2001:
Jistá X.Y. (nemohu ani uvést pravé iniciály, původně jsem chtěl napsat X.X.X.Y., takový je to hubeňour) mi už několik let znepříjemňuje život blábolením o tom, že my podnikatelé se válíme v penězích nakradených státu, všechno, co máme, máme zadarmo a bez práce a vůbec jsme všichni svrab a verbež. Není prý nad poctivého pracujícího zaměstnance, který tvrdě pracuje 8,5 hodiny, i když si čte noviny, popíjí kafíčko nebo běhá v pracovní době po nákupech. A bác ho - teď jsem jí nachytal, jak roznáší reklamní letáky do schránek spoluobčanů! Touto svojí náročnou prací se zařadila mezi nás - lumpy.

27.7.2001:
Jistá cigaretová firma si nechala vypracovat studii, která tvrdí, že kuřáci vlastně prospívají státu - platí šeredné daně z cigaret, dřív umírají a tím pádem nepobírají důchod a ještě několik dalších prospěšností. Já to věděl! Hned jsem na sebe hrdější, jak jsem vlasně užitečné malé kolečko ve státní mašinérii. Utvrdilo mě to tak, že si dám opět stejné novoroční předsevzetí - nepřestanu kouřit. Zatím se mi ho daří v pohodě plnit každý rok.

28.7.2001:
Posezení s Ježky u Č. Z Ježka padaly takové slovní perly, že mu na ně nechám veškerá autorská práva a nebudu je zveřejňovat. Ale až budu psát memoáry, věnuji v nich Ježkovi jednu kapitolku.

29.7.2001:
Antiglobalizátoři v Janově se zase vyznamenali. Je to pestrobarevná směsice sekt a hnutí: Jedni jezdí na setkání na ochranu národních svobod, druzí chtějí ochraňovat lachtany, dalším se nelíbí žlutá barva a chtěli by ji zrušit, někteří se přijeli jen tak vyřádit. Ptám se: Proč jim tak vadí kus hovězího v housce, když třeba čínských restaurací je na světě mnohem víc?

31.7.2001:
Mariáš s D.K., P.M. a A.Č. v H. Vrchní si nás asi pamatovala z minule a běhala kolem nás jako namydlený blesk. Odvděčili jsme se jí srdnatou konzumací všelijaké dobroty, po které červenají choboty.