JEN TAK SI LÉTAT...JEŽEK BEZ KLECE

1.3.2002:
Každoroční ples G. v H.B. Opět musím konstatovat stejný průběh, téměř stejné obličeje a stejná hudba. I židle "vlkovky" zůstaly. Obětoval jsem se a cestu tam i zpátky jsem absolvoval autobusem, ačkoli se zbytek našeho stolu vezl autem. Na závěr plesu jsem se zatočil v kole s R.D., zavzpomínali jsme na dávné časy. Chyběla má sestra, dostavila se na začátku v zahnojených botech, prý manžel nemocen, sama nepůjde. Ani lákavé nabídky v podobě tří promile ji nezviklaly a odčvachtala domů. Tombola se mne zase nedotkla, už chci někdy něco vyhrát, stále se nedaří. Asi by to chtělo si koupit lístek.

2.3.2002:
Ráno mě po pár hodinách spánku telefonicky probudil T.V. s nějakým technickým problémem. Jen on ví, co jsem mu odpověděl.
Jsa probuzen, šel jsem pracovat do S. (otevřeli novou prodejnu, jděte se podívat, docela pěkné). Docela úspěšný den, večer jsem se nechal ukecat na mariáš. Jak se dalo čekat, prohrál jsem. Hlavně že jsem byl brzo v posteli.

3.3.2002:
Po delší (hodně delší) době jsem se vrhnul na očistu povozu (už aby O.V. dostavěl tu myčku!). Věnoval jsem se synkovi, stavěli jsme náklaďák z překližky. Pak jsem instaloval nový výpočetní stroj J.B., už se na něj těšil. Obvyklá nuda, po desátém CD si připadáte jako DJ na diskotéce pro starší a pokročilé. Obzvláště pikantní je restart Windows po instalaci téměř každého bajtu (díky velký Bille!).

4.3.2002:
Tak se nám rozjíždí předvolební kláníčko. Socdem Špidlo-Zemanovci slibují příspěvek na nové auto 90 táců (ale až po volbách, teď by to nemělo tu údernou sílu), modří ptáci z Klausovy klaky přinášejí evrgrín v podobě rovné 15% daně (obrat chudé a pomoci bohatým), 4-3-2koalice slibuje úplně všechno a objíždí dokonce střední školy a masíruje prvovoliče svými nevšedními letáčky, Sládek se probudil, založil novou stranu, nazval ji podle sebe a slintá na náměstích a komunisti zatím tajemně a cudně mlčí (stejně zase vytáhnou něco jako znárodňování a ochranu rodinného stříbra - nevšimli si, že už není co chránit). Docela se těším na předvolební pomluvy, mobilizace, zákopy, výpady a šrapnely. Určitě bude na co koukat a co poslouchat. A k volbám asi zase nepůjdu.

5.3.2002:
Prý se moc věnuji politice a málo erotice. Pokusím se to trošku napravit:
Dobrý článek v K. o nezaměstnané ženě, která se nechala se svým stejně postiženým manželem naverbovat na konkurz pro natáčení pornofilmů. Konkurzem prošli oba, při ostrém natáčení manžel zklamal, ona byla výborná. Vysvětlení je prý prosté: Když chlap nemůže, ani předstírání nepomůže. Zato ženy předstírat umí, mají ostatně velkou praxi z manželství. Zalíbilo se jí to natolik, že sama vymýšlí zlepšení scén, technik a poloh. Prostě - zaměstnání koníčkem. Tato žena je kromě toho vzornou matkou od dvou dětí. A prý bychom se divili, kolik žen na mateřské dovolené si potajmu přivydělává na plenky a na nic netušícího šťasného mužíčka tímto způsobem.

6.3.2002:
Microsoft se pokusil sebrat mi více než pět let z mého mladého života a zvolil k tomu nevšední způsob - čekání. Koukejte a kochejte se:

Je pravda, že ve skutečnosti ta sranda trvala asi půl hodiny, tento časový údaj mě ale dost vyděsil (začalo to na 12 milionech minut, to jsem však nestačil stáhnout).

7.3.2002:
Chtěl jsem popsat můj zážitek s jedním pánem, internetem, hanbatých obrázcích, postávání s pytlíkem bonbónů před základkou, doktorem, laborantkou, atd. Ale asi by vás to nezajímalo, je to nuda, nuda, šeď, šeď. Jinak se dneska nic zvláštního nestalo.

8.3.2002:
Bezcílně jsem bloudil po jakémsi velkokvelbu a vtom mi padl zrak na zajímavou knihu. Bohužel si nepamatuji přesný název, znělo to zhruba jako "Nedělejte mu služku". Žena s boxerkami na obale hovořila výstižně o obsahu knihy. Autorka se snažila radit ženám, jak se chovat k mužům, vysvětlit, jak jsou muži špatní, líní, netolerantní a chtiví. Po chvilce listování jsem dospěl k závěru, že se jí podařil přesný opak - ženské pokolení vykreslila jako pěkné slepice. Autorka musí být duševní mrzák. Jestli na tuto knihu narazíte, zalistujte.

9.3.2002:
Opět velký lov virů. Uvědomte si jednu věc: Pokud používáte elektronickou poštu a nemáte instalovaný antivirus, určitě máte v počítači nějaký virus zahnízděný. Spousta virů naoko nic nedělá, přitom se ale sami rozesílají na všechny možné adresy a čekají na nějaké datum (většinou), aby spáchaly škodlivou akci. Na počítači, který jsem dostal do ruky, byly viry dva. A bacha, v poslední době se rozšířil virus Klez a je to pěkná sviňa!

10.3.2002:
Otec slavil 59.narozeniny (nedokážu posoudit, známí tvrdí, že na svůj věk moc dobře vypadá), stavil jsem se, předal dar-nedar, popovídal se strýčkem Pepou z P. (musím specifikovat, odkud Pepa je, protože vlasním čtyři strýčky a jednoho otce a všichni se jmenují Pepa - taková anomálie). Pak jsem běžel na MÚ importovat data do EN. To je taková zajímavá práce, tři hodiny na to koukáte a jednou za deset minut stisknete enter. Jinak klidná neděle.

11.3.2002:
Vím, už se opakuji, ale zase viry a viry a viry. Tentokrát jsem poprvně viděl virus Magistr. Když ho chytíte, utíkají vám ikony na ploše před myší. Pohrál jsem si, nahnal všechny ikony nejdřív do jednoho rohu, pak doprostřed obrazovky a pak jsem virus odstranil.

12.3.2002:
Jsem umírněný fanda hokejových Pardubic. Začalo play off, včera Perníci prohráli, dnes vyhráli. Sešívaná tlupa jim asi dá zabrat. Ať vyhraje ligu kdokoli, jen ať to není Sparta! Musím si dloubnout do Sparťanů: Všimli jste si, jací to jsou ortodoxně zabednění fanoušci?

13.3.2002:
Pracoval jsem na jakýchsi internetových stránkách a potřeboval jsem znak pro ženy (kolečko s plusem) a pro muže (kolečko se šipkou). Nechtělo se mi je malovat, použil jsem internet. Vyvstal obrovský problém, který mi zatím nikdo nepomohl vyřešit: Jak se, sakra, ty pitomý znaky jmenují? Co mám zadat do vyhledávače, aby mi to našel? Poraďte, pomozte, jsem v koncích. Namalovat jsem si je sám, ale vzhledem k tomu, že moje grafické cítění ustrnulo ve druhé třídě základní školy, to nedopadlo moc dobře.

14.3.2002:
Daleká cesta do T. pro počítače. Dojezd v pohodě, s výhodou využitý mobil pro navigaci, nakládka a odjezd. Asistoval mi synek, cestou zpátky jsme se nechali zlákat mlýnem-hostincem ve V. Nacpal jsem se kapsovatou krůtou, synek smažákem, vše zalili nealkem a dorazili se pohárem. Obsluhovala příjemná vyvinutá průhledně oblečená bruneta, kasírovala ohyzdná baba. Tak to má být - jídlo požitek (chuťový i vizuelní), placení nepříjemné (nominálně i vizuelně). Odjížděl jsem plný dojmů.

15.3.2002:
Po dlouhé době jsem se nechal zlákat na kulečník. Bohužel musím svůj herní projev zařadit do kategorie "Moje slavné prohry". Asi se budu muset občas věnovat tréninku.
Noviny plné Benešových dekterů, zmínku o výročí obsazení našeho státu Němčoury abys pohledal. Divné.

16.3.2002:
Bujaře jsem vstal a chystal se obětovat své vlasy u odborníka. Koupil jsem noviny a při pohledu na frontu pažitu chtivých chlapíků jsem raději odešel pracovat na MÚ. Ve chvílích nudné instalace jsem zalistoval novinami a divil se novinářským obratům: beznadějně vyprodáno (Může být nadějně vyprodáno?), nevinná oběť (Existuje vinná oběť? A má to něco společného s alkoholem?), stmelená parta (Roztmelená? Roztlemená?), atd.

17.3.2002:
Zaťal jsem zuby a koukal na padáky Zuzany Slavíkové (tyto padáky nemají s podprsenkou nic společného). Průměrná soutěž, průměrná moderátorka, průměrní soutěžící. Relativní nuda. Asi se k této soutěži po nějakém čase vrátím, třeba se změní k lepšímu.

18.3.2002:
Rozvířila se polemika, zda by neměli být hokejisté za úmyslný faul (a zase - může být neúmyslný faul?) s následkem zranění souzeni civilním soudem. Jak by se to posuzovalo? Napadení? Nebo dokonce pokus o vraždu? Všichni přece lezou na hřiště s tím rizikem, že je někdo zmasakruje! Chcete se vyhnout riziku? Seďte doma u TV! Od posuzování faulů je tu rozhodčí a disciplinární komise. Více netřeba!

19.3.2002:
Po delší době jsem se zavřel v chemické laboratoři a pokoušel se o něco podobného kameni mudrců. Po hodině strávené v parách kyseliny chlorovodíkové a s rukama zabořenýma v hydroxidu sodném mi bylo dost šoufl. Asi jsem trošku odvykl a budu muset chemickou vědu provozovat častěji.

20.3.2002:
Řeším příbuzenský problém. Je sestra švagra švagrová? Je manželka švagra švagrová? Pokud ano, představte si následující situaci. Vezmete si nějakou libovolnou ženskou za manželku. Bratr vaší manželky (tudíž švagr) si vezme vaší sestru. Až potud je to jasné. Jestliže je sestra vašeho švagra švagrová, pak je vaše manželka vaše švagrová. To by se nechalo pochopit. Pokud to vezmete z druhé strany, je i vaše sestra vaší švagrovou. A z toho plyne, že i vy jste sami sobě švagrem! Pokud jsou tedy moje výchozí předpoklady správné, zamotanec je na světě.

21.3.2002:
A.Č. se přihrnul s rozmláceným tištěným spojem, vyžadoval mikropájku a cín. Po obdržení potřebného začal vyrábět cínové spoje velikosti menšího granátu. Raději by se neměl u šipek vztekat a mlátit pěstí do terče.

22.3.2002:
Krátké popovídání s P.D.a J.D. Prvně jmenovaný mění image na solidnější, nechal si na bradě narůst něco jako bradku, konstatováno, že změna byla k lepšímu.

23.3.2002:
Mariášový turnaj na S. Na rozdíl od loňska jsem se také posadil ke kartám, neměl jsem to ale dělat. Nedařilo se, umístění bídné. D.K. skončil čtvrtý, na první účast je to slušné. Vytahoval se sice pak jako kšandy a utahoval si ze mě, odpustil jsem mu.

24.3.2002:
Odporné počasí, už od rána odporné zvonění telefonů, pořád jsem musel přerušovat siestu v poloze ležmo. Po obědě mě A.Č. vytáhl do práce, dvě hoďky jsem simuloval práci a pak se vrátil k siestě. V nejlepším se zjevila sestra a přivezla mi práci. Mám sestřičku docela rád, v tomto případě mě ale trošku iritovala. Opět chvilková simulace a pak klid až do rána.

25.3.2002:
Přišel mi doporučený dopis, musím v květnu strávit týden v H. Už jsem to oznámil D.K., vyděsil se, prý se mnou celý týden do hospody chodit nebude. Uklidnil jsem ho, každou noc budu spát doma, hospoda se nekoná. Vypadal naopak zklamaně.

26.3.2002:
Staral jsem se zase o sestřin počítač. Jako odměnu za dobře vykonanou práci jsem obdržel velkou pikslu zmrzliny (takový ten kýblík, jaký je vidět v amerických seriálech). Zítra si vezmu naběračku a vrhnu se na něj. Zmrzlinu mám rád, jsem kvůli ní ochoten riskovat i omrzliny úst.

27.3.2002:
Tak se naše město nestalo miniregionem (oficiálně se tomu přibližně říká pověřené město 3.stupně). Všichni slibovali, že podpoří, nakonec chyběl jeden jediný hlas. Koukněte se na hlasování v parlamentu, kdo nás poslal na Vystrkov kraje. ODS - podpořila, 4-3-2koalice - většinou ano až na pár blbů, KSČM - skoro nic, ČSSD - téměř nikdo. Občané Ledče, až přijedou politici před volbami mazat med kolem hub, vzpomeňte si a volte podle toho.

28.3.2002:
Dlouhá debata s pracovníkem berního úřadu na téma vyplňování daňového přiznání. Nakonec rezignoval a nadiktoval mi, kam jaké číslo a co proškrtnout. Vyplnil jsem, proškrtal a spokojeně odkráčel. Jestli tam bude chyba, svedu to na něj. I.S. má pěknou radu:

Zdá se ti...

že jsi opuštěný?
že nikoho nezajímáš?
že jsi úplně bezvýznamný?
že na tobě nikomu nezáleží?
že nikdo nechce o tobě nic vědět?
že nikoho nezajímá, co vlastně děláš?

Tak zkus letos nepodat daňové přiznání!!!

29.3.2002:
Po náročném dni pohodový mariášek, naordinoval jsem si griotko-kokakolovou dietu. A.Č. a J.M. hráli jako z partesu, hra byla výborná. Vyhrál jsem.

30.3.2002:
Zaváděl jsem síť v A. Vnutit moderní programy počítačům řady 486 je úžasná práce: setup, enter, dlouhý kouř, enter, dlouhý kouř, enter, ještě delší kouř, atd... Jedinou zábavou byly hanbaté kalendáře na stěnách. Spousta silikonu v jedné místnosti.

31.3.2002:
Návštěva Vodního ráje v J. Jezdil jsem na tobogánu až do plavek bez vzorku, nechal sebou rotovat točící se vodou a bublinkově masírovat. Na jedné straně ve výšce končící páteře prudce tryskala ze stěny bazénu voda, masírovala se tam záda, až to bolelo. P.D. navrhoval obrat a masáž rubu těla. Návrh nepřijat, možná by to bolelo ještě víc.