JÁ JSEM MAAAAALÝ SLUUUŠŇÁÁÁČEK, ....JEŽEK BEZ KLECE

1.2.2003:
Návštěva matičky P., vzali mě s sebou velkoměšťáci na bowling. Hrál jsem to prvně v životě. První hru jsem jen testoval, co to umí (pořád jsem slyšel něco na téma "vidláci"), druhou hru jsem vyhrál s drtivým náskokem (já 146, oni kolem 80). Večer mariášek.

2.2.2003:
Trocha práce ve S. Během mlácení dat do klávesnice jsme s J.H. mlátili taky pantem. J.H. tvrdil, že yperit (bojová otravná látka) je třífázová sloučenina. Když jsem se podivil, že takovou definici chemikálie neznám, J.H. vysvětlil. Yperit prý účinkuje ve třech fázích: nádech, výkřik, pád.

3.2.2003:
Spousta humbuku kolem ztroskotání amerického raketoplánu. Chápu, je to tragédie, spadne-li však v Kolumbii autobus plný cestujících do propasti a všichni se zabijí, média tomu věnují malý prostůrek někde na osmé straně. Když jde o 7 amíků, je to průšvih na první stranu. A kromě toho, u kosmonautů se musí počítat s potížemi smrtelného rázu.

4.2.2003:
Jen tak skoro ze zvědavosti jsem se byl podívat na zakládající schůzi vlastníků bytů našeho domu. Spousta lidí, stoupnul jsem si do koutku a tvářil se, že tam nejsem a že vůbec neexistuji. Volili se zástupci jednotlivých vchodů a najednou bum, slyším svoje jméno. Kdo je pro - všichni bez jednoho, kdo se zdržel - nikdo, kdo je proti - já. Zvolen. Sakra. Pak si měli tři zástupci vchodů zvolit předsedu a zase bum, znova navržen já. Kdo je pro - dva, zdržel se - nikdo, proti - zase já. Něco jako "O nás bez nás". Teda v tomto konkrétním případě "O já bez já". Asi se dám příště do voleb. Jestli budu volen takhle masově, do deseti let jsem na Hradě.

5.2.2003:
Božský Kája Gott ohlásil, že případné přímé volby presidenta by se zúčastnil. Naučí ho někdo mluvit? A pokud bude zvolen, jakou funkci asi dostane včelka Mája? Tisková mluvčí? Kontrolorka vzdušných sil? První dáma? Uvidíme.

6.2.2003:
Zajel jsem k R.B. do Z., prý potřebuje upravit nějaké dokumenty. Už při odjezdu jsem tušil, že to nebude lehká záležitost, čuchal jsem nějaký průšvih. Hned za V. mě skoro vytlačil ze silnice protijedoucí pirát ve Favoritu a trošku mě vzal zrcátkem. R.B. měla dokumenty tak rozházené, že mi to trvalo tři hodiny, než jsem to dal dohromady. Při odjezdu se strhla taková sněhová vánice, že jsem pouze podle sněhových jazyků odhadoval, kde je silnice. Prostě - drsný sever.

7.2.2003:
Měl bych návrh do třetí volby prezidenta. ČSSD by už neměla shánět průchozího kandidáta. Ať jen tak píchnou tužkou někam do telefonního seznamu a vyberou třeba desátého člověka vlevo. Nebude zvolen stejně jako ostatní kandidáti. Prožije si ale svých deset minut slávy. A třeba se náhodou trefí do mě.

8.2.2003:
Jezdil jsem po vlastech středočeských, tu instaloval počítač, tu poopravil zvukovku, tu vyměnil mechaniku, tu zapojil internet... Cpal jsem se přitom bagetami (šunkovými), cucal lízátka (jahodová) a zapíjel sodovkou (bezchuťovou). Moje oblíbená dietní strava.

11.2.2003:
Rozhodl jsem se pro volný den bez telefonů a práce. Celý den jsem se synkem lepil dřevěné domečky. Povedl se nám docela pěkný mlýn a dodělali jsme selské stavení. Dokonce se nám povedla i došková střecha.

12.2.2003:
Napsal jsem článek na Šepťák, dotýkající se žhavého tématu "Informační středisko Ledče n.S.". Jelikož jsem se jako správce sítě (dnes již bývalý) na Městském úřadě v Ledči n.S. aktivně účastnil zakládání IS, mrzí mne dnes, že IS nesplnilo ani desetinu původně plánovaných aktivit. Na rozdíl od mých původních naivních představ o centru dění a aktivit postupně vznikla klasická nákladná a nefunkční "trafika". Další černá díra na peníze.

14.-16.2.2003:
Vskočila na mě zákeřná epidemická chřipka. První den jsem ležel a trpěl, druhý den jsem se pokoušel s A.Č. chřipku udolat grogovou smrští, třetí den jsem opět ležel a trpěl. Ale už míň.

17.2.2003:
Diskuze na téma Informační středisko na Šepťáku se nám slibně rozjíždí. Občané! Pište své kladné i záporné zkušenosti s touto institucí! Bude možná, že se to nějakým omylem dostane ke kompetentním uším a tato pomazaná ušiska s tím něco udělají. Pište, pište, on vám žádný obilný odpad hlavu neutrhne.

18.2.2003:
Kdysi dávno jsem vymyslel klip k jedné písničce, bohužel už nevím, jak se jmenuje, zpívá se tam "Už tisíc mil mi zbývá k Mary Ann", pak se vzdálenost zkracuje a končí to "Už sto yardů mi zbývá k Mary Ann". Klip by vypadal takto: Přes všechny sloky (kromě poslední) a refrény by kovboj na koni makal opuštěnou krajinou, pot na čele, dnem i nocí spěchá za Mary Ann, beze spánku, bez odpočinku. V poslední sloce by seskočil z koně a na slova "Už jen sto yardů.." by se postavil před vykřičeným domem s názvem "U Mary Ann" do fronty za sto chlapů, z nichž každý by měl na zádech napsáno "Jarda".

19.2.2003:
T.N. předložil zajímavou hádanku: Co to je? 12.června - Pátek, 13.června - Pátek, 14.června - Pátek, 15.června - Pátek, 16.června - Pátek, 17.června - Pátek, ...? Nevíte? To je přece výňatek z erotického kalendáře Robinsona Crusoe!

20.2.2003:
Půjčil jsem si magnetické držáky lyží na auto. Vybalil jsem je a pokusně "jen tak někam" je přicucnul na auto. Držely jak přibité. Když jsem je chtěl odcucnout, nešlo to. Na několikerý telefonický dotaz jsem se dozvěděl, že je mám odemknout a za "něco" zatáhnout, pak prý povolí. Odemknuto, avšak nelze za nic zatáhnout. Když už jsem se smířil s tím, že navždy budu vozit na motoru dvě přícucky, jsem si všiml, že tam čouhá takový mikroskopický drátek. Škubnul jsem za něj a buch - válel jsem se ve sněhu s přícuckou v náručí. Pak už jsem je umístil tam, kam patřily. Pak ještě asi půlhodinová bitka s lyžemi a vše je hotovo.

21.2.2003:
Oslamněl jsem (od pojmu "slamněný vdovec"). Můj záměr strávit večer v posteli s notebookem a horkým "protirýmovým" čajem mi přerušil D.K. (má šestý smysl, který ho neomylně upozorní na to, že jsem doma sám). Přijel z H. a strávili jsme večer mariášem a kulečníkem.

22.2.2003:
Po mém striktním odmítnutí zdravotní procházky s D.K. (podle jeho představ asi 20 km) jsme strávili celé dopoledne zahrabáni v sci-fi filmech. Po odjezdu D.K. kýžený notebook a PHP. Večer bezkonfliktní a pohodová debata s T.N.

23.2.2003:
A opět notebook a PHP. Začalo docházet jídlo, řešení nalezeno v rabování a mikrovlnění obsahu mrazáku. Večer už jen lehce podpásová potyčka s přícuckami.

24.2.2003:
Stavil se J.M. Vyzvednul si lístky na ples a potěšil informací, že na této společenské události ukáže svůj nový objev z M. Musí to být žena neskutečných kvalit, když za ní jezdí J.M. každý týden 200 km daleko. Uvidíme. Reference čekejte 28.2.

25.2.2003:
Vědci v Anglii prý zjistili, že muži, kteří se holí, jsou na tom lépe. Neholící se vagabundi prý více kouří, dřív umřou, méně se věnují sexuálním hrátkám, mají méně peněz, pohybu, ... Konečně mám vysvětlení a alibi.

26.2.2003:
Byl jsem nominován do výběrové komise na pozici ekonomky v DDM (to je taková ta omlácená budova skoro uprostřed náměstí). Nakonec jsme vybrali nejlepší kandidátku (možná i nejhezčí). M.H. vypadal spokojeně. Volba byla rychlá, korektní a férová. Z toho by se měli poučit radní, až budou zanedlouho vybírat nového vedoucího ledečských informací.

27.2.2003:
Už od raného mládí mi vrtá hlavou jeden problém. Následující písničku asi všichni znáte: "Chodíme, chodíme, hore po dedine, nejednej maměnce dceru obudíme, ..." Co to, sakra, znamená "obudit dceru"? Asi to nebude nic sprostého, když se to zpívá na základních školách. A s buzením a vstáváním to asi taky moc společného nemá. Nebo jo? Pište, předkládejte vysvětlení, ať mám jasno.

28.2.2003:
Už od rána byla jasně cítit nerozita z plesu. K večeru přesun do H.B., nejdřív jsem juknul na předtančení a dekorování maturantů, pak mě odchytil J.M., představil objev z M., nalil do mě trochu lesněnek a vytratil se. Pak jsem již jen tančil a v přestávkách debatoval s kdejakým známým. Dokonce mi zvětralo první pivo (oh, jaká škoda). V tombole zase nic (jako vždycky), odchod až jako jeden z posledních. Oproti minulým letům se mi ples docela líbil.