JÁ JSEM MAAAAALÝ SLUUUŠŇÁÁÁČEK, ....JEŽEK BEZ KLECE

1.6.2003:
Do růžova vyhajaný jsem se vydal na ranní procházku po Č.K. Po cestě jsem si dal velmi chutnou omeletku a pokochal se městem. Po návratu a sbalení všech věcí už jen krátká vodní cesta, pak s D.K. vysedáme a vracíme se pro auta. V pozdním odpoledni jsme naložili tu bandu špinavých a nevonících lidiček a odfrčeli domů. Báječný víkend.

2.6.2003:
Nějak nestíhám sledovat politické dění. Nevíte, jestli mám zaškrtnout při referendu ANO nebo NE? Už jsem byl docela rozhodnutý, teď mám zase dilema. Asi si udělám z volebního lístku vlašťovku a pošlu jí na referendovou komisi. Doufám, že trefím nějakého komunistu do oka.

3.6.2003:
Počítač s ADSL připojením se zhroutil pod tíhou asi tuny prachu. Celá práce na nic (něco pro A.Č.: "U nás se tomu říká hovno!"). Začal jsem znova zgruntu od formátování a s půlnocí to bylo hotovo.
Po příchodu domů jsem se natáhl a zahleděl na rybičky. Jejich pomalé kroužení opět zafungovalo, během dvou minut jsem spal.

4.6.2003:
V Ledči bude hrát kapela s čínskejma lyžema!!! Moc je neposlouchám, půjdu se ale na ně podívat, třeba to bude pěkná šou. Doufám, že je to jenom první vlašťovka, lyžemi to začíná, Metallicou končí. (Více informací na Šepťáku)

10.6.2003:
Vyzvedl jsem si volební průkaz na MÚ, budu pryč, chci volit v referendu. Ještě nevím jak, bude to okamžité rozhodnutí.

11.6.2003:
Odjíždím na výlet! Přesun se konal pomocí vlaků, na trase K. - P. jsme dokonce seděli v klimatizovaném (!!!) panťáku. Dokonce všechno jelo včas a podle jízdního řádu. Tímto odpouštím Českým drahám ty tuny špíny, bordelu a minut zpoždění, které jsem nachytal během mé vlakové éry.

12.6.2003:
Skoro celý den jsme se váleli v H.M. u koupaliště a pokukovali po kolem ležících osůbkách. Zahráli jsme si také nohejbal, bohužel jsme hráli naboso na rozpáleném asfaltu, vyrobil jsem si puchýře jak lívance. Večer trocha fotbalu, přiletěli si na mě kousnout všechny mušky-bodalky z širokého okolí (té první jsem asi chutnal, bleskově se to rozkřiklo).

13.6.2003:
Pátek třináctého a jdu k referendu. Našel jsem jednu referendovou místnost v hasičské zbrojnici. Po příchodu jsem odevzdal volební lístek, mladá slečna byla tak zmatená, že si ani nevyžádala občanský průkaz a po opsání údajů mi chtěla volební průkaz vrátit. Vysvětlil jsem jí, že si ho má nechat, protože bych s ním mohl jít volit ještě jinam a tím bych rozvrátil celý výsledek referenda. S výrazem "takovýho kreténa jsme tu čekali" mi znechuceně dala volební lístek a mohl jsem jít za plentu. Po zaškrtnutí kolonky jsem použil urnu a slečna si oddechla, že jdu pryč. Netušila, že dvě minuty za mnou jde J.K. se stejným problémem.

14.6.2003:
Při odjezdu domů jsme chytili desetiminutové zpoždění jednoho vlaku, výsledkem byl o dvě hodiny pozdější příjezd domů. Skoro na všech nádražích nepořádek a zavřené obchody, některé věci se zkrátka nemění.

15.6.2003:
Ladil jsem kolo na sportovní kurz. Nový plášť, nová duše, nová manžeta. Budu jezdit jako drak! Ještě se budu muset poohlédnout po nových plicích, umělé ledvině a nesmím zapomenout nabít kardiostimulátor!

16.6.2003:
Po pouhých dvanácti kilometrech mě za úžasných zvukových efektů opustila nová duše. Objevila se v ní díra asi deset centimetrů dlouhá. Jel jsem z prudkého kopce po kamíncích, ubrzdit sešup na prázdném ráfku byla radost. Už jsem se viděl, jak lebkou měním okolní terén. Nakonec jsem to ustál, design se mi nezměnil.

17.6.2003:
Slíbil jsem svým věrným manifestační jízdu na kole. Nakonec z toho byla kopcovitá jízda jedna radost. Chvílemi bylo sice slyšet nesouhlasné brblání, něco o kopcích, bolavých nožičkách, házení bicyklu do příkopů, atd. Několik zastávek a nanuků to spravilo. Večer jsme s J.K. vyhráli nohejbalový turnaj.

18.6.2003:
Celodenní výlet na kole (novinka, osvědčila se). Několik malých zádrhelů: J.Š. jel na duši, která pamatovala krále Klacka, samozřejmě bouchla, při čekání na opravu ve Z. jsme zašli do restaurace na oběd do restaurace, která byla plná nevraživě koukajících montérek. Během několika minut jsme do sebe naházeli oběd a raději vypadli. Na další cestě jsme narazili na třešňovou alej, účastnice se naplnily po okraj a zapily vodou. Zbytek cesty byly již popoháněny plynovým zdrojem.

19.6.2003:
Naplánovali jsme s J.Š. trasu orientačního běhu po okolním lese. Byl jsem posazen do cílového místa uprostřed lesa, prý po mě hmyz nepůjde, jelikož prý i ten má svou čest. Nemá. Zapisoval jsem časy a ve chvílích prostojů jsem převáděl hmyz z 3D prostoru do 2D prostoru.

20.6.2003:
Odjezd domů za hustého deště. Za těch několik málo kilometrů jsme si všichni vyrobili na zádech krásný cyklistický proužek. Kdo jezdíte v dešti bez blatníků, víte, o čem mluvím.
Večer jsem se chystal na čínské lyže, únava převládla, šel jsem raději relaxoval ke kulečníku.

24.6.2003:
Exkurzovali jsme u výrobců skla. Opět jsem byl fascinován zručností a rutinou ve všech fázích ruční výroby. A stejně se mi nejvíc líbí torny na tvářích foukačů - syslíci by mohli závidět.

27.6.2003:
Jsa závěr školního roku, zahrál jsem si na Večerníčka a obdržel květinu. No, květinu. Ze začátku to jako květina vypadalo. Při bližším ohledání se mi líbila čím dál tím více. Pokochejte se pohledem zepředu, pak pohledem zezadu. První kytka, kterou jsem doma strčil do ledničky.