JÁ JSEM MAAAAALÝ SLUUUŠŇÁÁÁČEK, ....JEŽEK BEZ KLECE

1.5.2004:
Kromě toho, že náš stát vstupil do EU, jsem já osobně slavil malý svátek. Dnes jsem se totiž odhodlaně a definitivně po několika letech ne vždy ideální a oboustraně výhodné spolupráce rozešel s Českým Telecomem. Počkal jsem si na to, telefon se opravdu odmlčel těsně po půlnoci. Vím, že ztráta takového malého zákazníka, jako jsem já, nikoho mrzet nebude, ale až nás budou milióny ...

2.-6.5.2004:
Dostonával jsem, už jsem se doma upřímně nudil. Dokonce jsem začal vykonávat některé domácí práce. Rychle jsem toho ale nechal, mohlo by mi to po uzdravení zůstat. Na závěrečné schůzce s jednou docela milou doktorkou (líbí se mi, mluví rychleji než já) jsem dostal docela pěknou sodovku. Vynadala mi, nastínila černou budoucnost a zakázala mi úplně všechno, co mám rád a část toho, co rád nemám. Plním příkazy asi na 60%. Skoro nekouřím (to mi zakázala úplně), pivo vyjímečně a střídmě (to mi nezakázala vůbec, to je moje aktivita), odpočívám (plním rád a často), nedělám těžké práce (proč bych s tím začínal) a chodím pěšky (to mě baví jak kdy). Když mě napadne nějaká blbost, chodím se uklidňovat koukáním na malé rentgenové mozečky.

7.5.2004:
Do delší době poprvně v práci. Huba zatuhlá, nerozkecaná, celkové zrezivění organismu patrné. Naštěstí to netrvalo moc dlouho. Odpoledne jsem relaxoval v poloze ležmo. Večer jsem šel po dlouhé době zkusit pivo. Testoval jsem ho opatrně, dlouho se mi nestalo, aby mi pivo při pití zvětralo. Test byl ukončen včas bez vedlejších účinků. Další testovací kolo za týden.

8.5.2004:
Celý den jsem dodělával síť u M.K. v P. Polehával jsem u toho na koberci, svítilo na mě sluníčko, udělal jsem spoustu práce a bylo to v pohodě.

9.5.2004:
Poloslavnostní předávání sítě M.K. Spokojenost na obou stranách, Z.K. se dokonce rozzářila při informaci, že ty peníze, které zaplatili, jsou konečné a že opravdu už nic nebudu chtít. Zapomněl jsem tam asi tunu věcí, několikrát jsem se vracel, to mi ale nemohlo sebrat radost z dobře vykonané práce.

14.5.2004:
Byl jsem se podívat na jeden moc hezký pozemek. Hezké prostředí, výhled. Asi ho koupím, je levný. Založím na něm golfové hřiště a budu finančně obírat místní snoby. A nebo si na něm postavím haciendu s bazénem, vodotryskem, zahradníkem a dveřníkem. Teď už jenom vymyslet, kde na to vezmu těch pár nezajímavých miliónů.

15.5.2004:
S J.B. jsme se vydali na nákup pneumatik. J.B. mě varoval, že v oné prodejně mají pneumatik hodně. Že jich ale uvidím TOLIK, to jsem opravdu nečekal. Na ploše zhruba 150x20 metrů se nacházely obrovské hromady černých kol. Vybral jsem si potřebné, J.B. začal hledat cosi speciálního. Poflakoval jsem se kolem, čuměl po gumách (i formuli byste tady obuli). V jednu chvíli se mi zdálo, že mě šálí zrak, neboť se jeden z komínků začal sám od sebe naklánět. Nebyl to omyl, fakt se ty gumy kácely. V předtuše dominového efektu jsem ten sloupec chytil a hulákal na J.B., ať mi sakra jde pomoct. S vypětím všech sil jsme zabránili katastrofě. Dohlížející chlapík na nás divně koukal, proč mu podpíráme a přerovnáváme komínky. Měl jsem se na to vykašlat, včas utéci a koukat se na to zpoza plotu. Pro dobrotu na žebrotu.